19 Квітня, 2024

Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну

«Служіння понад себе».

23 лютого відзначається Всесвітній день взаєморозуміння і миру. В цей день у 1905 році відбулося заснування клубу Ротарі. Перший Ротарі-клуб мав на меті лише об’єднання бізнесменів з метою дружніх та доброзичливих стосунків і співпраці. Згодом виникла велика всесвітня організація — Ротарі Інтернешнл, яка позиціонує себе як відкрите, неполітичне, благочинне утворення.

Ротарі-клуби всього світу об’єднує девіз «Служіння понад себе».

Ротарі Інтернешнл займається міжнародними гуманітарними та освітніми програмами: надає гранти, виступає спонсором послів доброї волі, нагороджує освітніми преміями студентів та викладачів університетів, сприяє професійному та бізнесовому міжнародному обміну.

Програми Ротарі Інтернешнл виховують наступні покоління лідерів та забезпечують фінансування дій, що сприяють покращенню світу.

Окрім цього, Ротарі Інтернешнл також допомагає біженцям та бере участь у врегулюванні конфліктів, розширює доступ до безкоштовної медицини в бідних країнах, проводить інформаційні кампанії щодо профілактики й лікування СНІДу та інших хвороб.

А також, Ротарі Інтернешнл переймається екологічними проблемами та змінами клімату, тому її члени створюють природоохоронні та природовідновлювальні проєкти й використовують свої зв’язки для змін на краще у довкіллі.

Мабуть, неможливо перерахувати всі напрямки, якими займаються ротаріанці. За їх прикладом інші люди можуть усвідомити спільну відповідальність за нагальні проблеми нашого світу.

Тому Всесвітній день взаєморозуміння і миру  важливий тим, що об’єднує всіх у зусиллях з покращення життя на цій планеті.