20 Квітня, 2024

Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну

3 березня – Всесвітній день дикої природи

20 грудня 2013 року Генеральна Асамблея ООН на своїй 68-й сесії проголосила 3 березня – день підписання Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES).

3 березня відомий як Всесвітній день дикої природи (WWD), який відзначається щорічно, щоб привернути увагу до проблем збереження флори і фауни. На сайті WWD зазначено: «Цього року темою є «Партнерство для збереження дикої природи». Це дозволить нам відзначити всі зусилля щодо збереження, від міжурядового до місцевого масштабу».

Далі він поширюється на збереження морського життя та океанів, а також на співпрацю з бізнесом і фінансування природоохоронної діяльності. «Успішне партнерство для збереження має знайти шляхи залучення бізнесу, якщо ми хочемо повернути назад втрату біорізноманіття», – додається в документі.

Варто зазначити, що в колі цих світових процесів перебуває й Україна, яка взяла на себе низку міжнародних зобов’язань в екологічній сфері.

Цьогорічний Всесвітній день дикої природи має на меті підвищити обізнаність про величезну цінність лісів та видів дикої природи, що мешкають у лісах.

Детальна інформація щодо відзначення Всесвітнього дня дикої природи та повідомлення Секретаріату Конвенції з цієї нагоди розміщені на веб-сайті Всесвітнього дня дикої природи за адресою https://wildlifeday.org