29 Березня, 2024

Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну

22 квітня – Міжнародний день Землі

22 квітня суспільство відзначає Міжнародний день Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом турботи про наш спільний дім – планету Земля. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі люди проводять різні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.

У День Землі в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Дзвін Миру – символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства й солідарності народів. І в той же час – це заклик до дії в ім’я збереження миру й життя на Землі, збереження Людини і Культури. Перший Дзвін Миру був встановлений в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку в 1954 р. Він відлитий з
монет, які пожертвували діти всіх континентів, і є символом глобальної солідарності людей Землі. В нього також вплавлені ордени і медалі, інші почесні відзнаки людей багатьох країн. Напис на Дзвоні говорить: «Хай буде спільний мир у всьому світі».