30 Квітня, 2024

Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну

Водогосподарська ситуація на 1 березня 2023 року

В метеорологічному відношенні звітний тиждень характеризувався хмарною з проясненнями погодою, 24 – 25 лютого пройшли опади у вигляді дощу, 27 лютого у вигляді снігу. Температура повітря коливалась від -4º – +3ºС вночі, до 0 – +7 ºС вдень.

В суббасейні річок Західного Бугу (басейн Вісли) 23 – 28 лютого переважав підйом рівнів води в межах 1 – 8 см/добу, 1 березня переважав спад рівнів води в межах 1 см/добу. Спостерігається вихід води на заплаву на р. Західний Буг – м. Кам’янка-Бузька Львівського району та на понижених ділянках на р.Західний Буг – м.Буськ Золочівського району без негативних наслідків.

На ріках суббасейну Сяну (басейн Вісли)  протягом звітного тижня відмічався спад рівнів води в межах 14 – 28 см/добу.
В с.Завадів Яворівської ОТГ Львівської області водами р.Завадівка підтоплено 5 присадибних ділянок (17.01. – 1.03.2023).

На ріках басейну Дністра 23 – 25 лютого переважав спад рівнів води в межах 3 – 113 см/добу.
26 лютого на ріках басейну відмічалось формування невисокого дощового паводку з підйомом рівнів води на 0,2 – 0,9 м над перед паводковим без негативних наслідків.
27 лютого – 1 березня на ріках басейну переважав спад рівнів води в межах 3 – 53 см/добу.
Відмічається вихід води на заплаву та затоплення міждамбового простору: р.Болозівка – с.Нижнє Самбірського району, без негативних наслідків.

Станом на 10 годину 1 березня на території Комарнівської ОТГ Львівського району водами р.Верещиця підтоплено близько 225 га с/г угідь на Верещицькій о/с.
На річках суббасейну Стира (басейн Дніпра) 23 та 26 лютого відмічався підйом рівнів води в межах 1 – 2 см/добу, 27 лютого – 1 березня відмічався спад рівнів води в межах 1 – 3 см/добу. Протягом решти днів звітного тижня рівні води залишались незмінні.

Ведеться посилений контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, відомчих насосних станцій, обстановкою на підвідомчих потенційно небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях.