26 Квітня, 2024

Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну

16 квітня – День довкілля.

Щороку у третю суботу квітня в Україні відзначають День довкілля. Це чудова нагода вкотре наголосити на важливості відповідального ставлення до навколишнього середовища.

Сьогодні проблема збереження природних ресурсів та й життя загалом стоїть особливо гостро. Незворотні зміни клімату, природні катаклізми — природа ставить перед нами дилему: або ми змінимо своє ставлення до неї, або усе живе перестане існувати.

День довкілля дозволяє нам ще раз проаналізувати своє ставлення до навколишнього середовища і замислитися над власним вкладом у це. А зробити кожен може багато, і достатньо для цього лише маленьких кроків: свідоме споживання води, сортування сміття, економія електроенергії, відмова від поліетиленових пакетів й пластикових пляшок тощо.

Щорічно влада, громадські організації, екологи закликають українців та всіх, хто піклується про природу, взяти участь у квітневому суботнику, висадці дерев, наведенні порядку на вулицях, у парках і скверах, озелененні територій, збиранні сміття, а також проведенні різних конференцій та лекцій, які підвищують усвідомленість населення в екологічних і природоохоронних питаннях. Варто згадати й про необхідність приведення до належного екологічного стану наших водних ресурсів: джерел, берегів річок, озер та ставків.

Чистота нашої землі – у наших руках! Зберегти красу природи, сприяти її оновленню – завдання кожної людини.