18 Травня, 2024

Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну

4-5 жовтня в Ризі відбувся 14-й Щорічний форум Стратегії ЄС для регіону Балтійського моря (EUSBSR).

4-5 жовтня в Ризі відбувся 14-й Щорічний форум Стратегії ЄС для регіону Балтійського моря (EUSBSR). 

Будучи першою з чотирьох макрорегіональнихстратегій в Європі, Стратегія регіону Балтійського моря завжди була в авангарді, будь то інноваційні екосистеми, громадяни, орієнтовані на сталий розвиток, або цілі енергетичної безпеки.

Організатори спрямували Форум на досягнення чотирьох основних цілей:

обмін кращими практиками співпраці
посилення інтеграції в регіоні Балтійського моря та за його межами
формування синергії між різними пріоритетними сферами
створення зв’язків між Стратегією та широкою громадськістю.

В рамках Щорічного форуму Стратегії ЄС для регіону Балтійського моря (EUSBSR) проводились воркшопи для обговорення актуальних питань, пов’язаних з регіоном, а також для сприяння розвитку та обміну свіжими ідеями та ініціативами.

Працівники БУВР Західного Бугу та Сяну виступили представниками від України на воркшопі на тему «Зміцнення та розвиток співпраці з Україною задля сприяння сталому відновленню». На воркшопі були дослідженні потреби майбутньої співпраці між регіоном Балтійського моря та Україною, зосереджуючись на тому, як розширити можливості для сталого відновлення.

Учасники форуму з різних країн висловлювали непохитну підтримку Україні у такі складні часи. Ми вдячні організаторам за запрошення та можливість доповісти про стан і управління водними ресурсамибасейну річки Вісла і щиро сподіваємось на майбутнютісну співпрацю.