3 Травня, 2024

Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну

Відбувся третій з п’яти семінарів в рамках проєкту “CLEAN BALTIC SOURCE – Очищення стічних вод у Львівській та Волинській областях”

Відбувся третій з п’яти семінарів в рамках проєкту “CLEAN BALTIC SOURCE – Очищення стічних вод у Львівській та Волинській областях”. Проєкт реалізується завдяки спільним зусиллям Асоціації Місцевих Рад “Ради Львівщини”, Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, Львівської міської ради, та Агентства економічного розвитку PPV, з фінансуванням уряду Швеції через Swedish Institute.

Другий семінар був проведений на тему: «Пошук фінансування для проектів покращення стану річкового басейну Західного Бугу та Сяну»

Основні питання, які були розглянуті в рамках семінару:
– Система фінансування водної інфраструктури в Польщі – огляд основних питань
– Як Україна може взяти участь у фінансуванні Шведського Інституту.
– Як планувати міжнародну співпрацю та проєкти.
– Фінансові можливості для громад.
– Дорожня карта з будівництва та реконструкції очисних споруд.

Також, разом із Шведськими та Польськими колегами обговорили співпрацю з Асоціацією територіальних громад «Надбужжя Україна» та Золочівським міським головою Ігор Гриньків.

Учасники семінару отримали так зване «домашнє завдання» з підготовки презентації свого проєкту, адже в межах CLEAN BALTIC SOURCE передбачається фінансування написання двох заявок до міжнародних фондів.

Вже в 2024 році відбудеться ще два одноденні семінари для представників територіальних громад. Тому всі бажаючі можуть ще долучитись, заповнивши форму за посиланням: https://forms.gle/sbvFNKeaDkWynhuP7