27 Квітня, 2024

Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну

Водогосподарська ситуація на 3 травня 2023 року

В метеорологічному відношенні звітний тиждень характеризувався мінливою хмарною з проясненнями погодою, 2 – 3 травня місцями пройшли дощі, грози. Температура повітря коливалась від 0º – +10ºС вночі, до +5 – +24ºС вдень.

В суббасейні річок Західного Бугу (басейн Вісли) 28 квітня рівні води коливалися в межах +4 – -6 см/добу; протягом решти днів звітного тижня переважав спад рівнів води в межах 1 – 9 см/добу. Спостерігається вихід води на заплаву р.Західний Буг – м.Кам’янка-Бузька Львівського району.

На ріках суббасейну Сяну (басейн Вісли)  27 та 28 квітня спостерігався підйом рівнів води в межах 4 – 17 см/добу; протягом решти днів звітного тижня відмічався спад рівнів води в межах 2 – 10 см/добу.

На ріках басейну Дністра 27 квітня спостерігався підйом рівнів води в межах 2 – 31 см/добу; 28 квітня – 3 травня переважав спад рівні води в межах 1 – 25 см/добу. На території Комарнівської ТГ Львівського району водами р.Верещиця підтоплено близько 30 га с/г угідь на Верещицькій о/с.

На річках суббасейну Стира (басейн Дніпра) 27 квітня відмічався підйом рівнів води в межах 1 см/добу; протягом решти днів звітного тижня відмічався спад рівнів води в межах 1 – 3 см/добу. Відмічається вихід води на заплаву р.Стир-с.Щуровищі Червоноградського району.

Ведеться посилений контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, відомчих насосних станцій, обстановкою на підвідомчих потенційно небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях.