5 Травня, 2024

Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну

Представники БУВР Західного Бугу та Сяну прийняли участь у семінарі, який був присвячений результатам Літніх академій 2019, 2022 та 2023 років та доповіли про вплив баварського досвіду на їх професійну діяльність

6-8 листопада 2023 року в м.Голем (Республіка Албанія) відбувся семінар для колишніх учасників Літньої академії Баварського екологічного управління в рамках 11-ї Балканської спільної конференції.

Представники БУВР Західного Бугу та Сяну прийняли участь у семінарі, який був присвячений результатам Літніх академій 2019, 2022 та 2023 років та доповіли про вплив баварського досвіду на їх професійну діяльність.

Також в рамках семінару було проведено дискусійний раунд щодо орієнтації майбутніх академій за методологією World cafe. Всі учасники надали свої побажання та пропозиції для майбутніх тематик та польових виїздів.

Під час 11-ї Балканської спільної конференції делегація БУВР відвідала воркшоп на тему: «Балкансько-німецький досвід у сфері очищення стічних вод і каналізації та утилізація мулу. Законодавчі вимоги, технології, енергоефективність»

В межах воркшопу було висвітлено наступні питання:
– правова база очищення та скидання міських стічних вод у Німеччині та Албанії;
– досвід імплементації Водної Рамкової Директиви ЄС у країнах Європи;
– принципи планування та обслуговування очисних споруд та систем водовідведення;
– досвідом з адаптації дренажних систем до змін клімату.

Зважаючи на те, що Україна активно працює над імплементацією Водної Рамкової Директиви ЄС та розробки Планів управління річковими басейнами, досвід німецьких та  албанських колег у цій сфері є для нас надзвичайно важливим.